Zuidwest Drenthe

  • FCDW-AnnekeHooijer-Informatiecentrum
  • FCDW-AnnekeHooijer-Vervoer
  • FCDW-AnnekeHooijer-BruggetjeoverReest

Slapen-eten-shoppen

overnachten

Evenementen

evenementen

Dagje uit

Dagje uit

Dorpen

dorpen

dewijk

Wie aan de Wijk denkt, denkt aan ooievaars. Door de nabijheid van ooievaarsstation 'De Lokkerij' heeft u grote kans om die magnifieke dieren van dichtbij te zien, zwevend, fouragerend in het land of zittend op een lantaarnpaal.


De Wijk is gelegen aan het prachtige natuurgebied Het Reestdal, waar het riviertje de Reest de scheiding vormt tussen de provincies Drenthe en Overijssel. De eerste bewoning rond het riviertje de Reest dateert uit omstreeks 1200. Er was toen sprake van een Hof te Dickninge, dat eigendom was van het klooster van Ruinen. Door de gunstige ligging werd de Wijk hoofdplaats van diverse buurtschappen rondom de Wijk. De vroegere rijkdom kunt u nu nog terugzien aan diverse monumenten zoals havezathe De Havixhorst, Huize Dickninge met zijn landgoed en stinzenflora en Huize Voorwijk.


In het centrum van de Wijk staat de beeldbepalende korenmolen 'De Wieker Meule', die op zaterdag te bezichtigen is. De Wijk heeft een gevarieerd winkelaanbod en bij mooi weer kunt u verkoeling zoeken in openluchtzwembad De Slenken. Verder kunt al wandelend en fietsend heerlijk genieten van het hoevenlanschap van de Wijk en van de bosachtige omgeving. Natuurlijk kunt u ook op een bankje gaan zitten en gewoon genieten van wat de natuur van het Reestdal u te bieden heeft.

Informatiekantoor:
Tourist Info Punt de Wijk
Dorpsstraat 65
7957 AS De Wijk
T.: 0522 - 44 32 75

logo-Reestdal