Zuidwest Drenthe

  • FCDW-AnnekeHooijer-BruggetjeoverReest
  • FCDW-AnnekeHooijer-Vervoer
  • FCDW-AnnekeHooijer-Informatiecentrum

Slapen-eten-shoppen

overnachten

Evenementen

evenementen

Dagje uit

Dagje uit

Dorpen

dorpen

Drenthe op zijn best - Welkom in authentiek Zuidwest Drenthe

 Cover Drenthe op zn best Erfgoed DeWolden

Op www.erfgoed-dewolden.nl vindt u de hoogtepunten van het cultuurhistorisch erfgoed in gemeente De Wolden. De site biedt u uitgebreide informatie, waaronder prachtige streekverhalen, een fotogalerij en waardevolle plekken die u zelf kunt bezoeken. 

Op zoek naar een korte maar krachtige weergave van het cultuurhistorisch erfgoed? Klik op de brochure en bekijk ‘Drenthe op z’n best’. Via interviews met zes inwoners van De Wolden krijgt u antwoord op vragen als: Wat zijn bijzondere plekken? Hoe zijn deze ontstaan? En waar kan ik het erfgoed bekijken en ervaren?

Bekijk ook dit filmpje op deze link.

 

 

 

Klik hier voor regiogids

 

Klik op de brochure voor de Regiogids 'Op de grens van water en land' met gratis routes in Drenthe en Overijssel.

 

 

Voor ieder wat wils: Mooie evenementen, kijk in de agenda en download de Drenthe App

Het hele jaar door zijn er heel veel leuke, sportieve of juist ontspannende evenementen. Kom genieten bij het Concours Hippique De Wolden in Veeningen. Wandel mee met historische wandelingen of excursies in het Reestdal of doe mee met de fiets3daagse of kom naar de Oldtimerdag in Ruinerwold.Natuurlijk kunt u ook genieten tijdens de diverse dorpsfeesten, markten en braderieën of open tuinen. In september is er Grensloos Kunst Verkennen in de Wijk.  Er is genoeg te doen in Zuidwest Drenthe.

Heeft u zin in een culinaire fietstocht in het Reestdal? Of misschien voelt u meer voor een markt, zoals de Bellemarkt in Echten,  de Lummeldag in Ruinerwold, de Brinkavonden of het Place du Tertre in Ruinen. En vergeet ook het Smaakmakersfestival in De Wijk in september niet. Kortom, u zult zich niet vervelen. 

Kijk voor meer informatie over de diverse evenementen op de agenda of kijk voor de attracties op de pagina Dagje Uit.  En download de Drenthe App !

 

Facebook ZuidWest Drenthe 

facebook

U kunt ons ook vinden op facebook!

Wij informeren u graag over de regio Zuidwest-Drenthe. Like ons op facebook en blijf op de hoogte.

Ga snel naar onze facebookpagina.